Wie ben ik?

“Utsav Tuur is een zeer goede Primal Rebirth therapeut en hij weet ook hoe om te gaan met (vroeg) trauma. Hij is bedreven in familieopstellingen en hij werkt vanuit een stille, liefdevolle en meditatieve ruimte. Hij is goed getraind en heeft veel begeleidingsuren gedaan en was in vele workshops met verschillende trainers. Wij raden hem aan, België!”

Divyam

Lichaamsgerichte psychotherapeut

Ik ben Tuur Van Hove. Sommigen kennen mij onder de naam Utsav. Dit is mijn spirituele naam, komt uit het Hindi en betekent Celebration.
Ik woon met mijn man en 2 honden in Racour, een klein dorpje in België.

Van jongsaf aan ben ik gefascineerd door de mens en menselijke gedragingen. Daardoor ging ik archeologie studeren, om te graven in het verleden van de mensheid. Na een ontspoorde relatie waarbij ik mezelf had weggecijferd, merkte ik op hoe belangrijk het is mijn eigen gedragingen beter te begrijpen.

Toen kwam ik in aanraking met het Aumm Instituut en ben ik in mezelf beginnen graven via innerlijk kindwerk (Primal Rebirth® therapie), familie opstellingen en traumaheling totdat ik op de bodem, bij de kern uitkwam. De hardnekkige patronen en negatieve overtuigingen die tijdens mijn kindertijd als overlevingsmechanisme ontstonden en die ik ook als volwassene – o.m. in relaties – meedroeg, kon ik zo stap voor stap transformeren.

Dit was het begin van mijn persoonlijk en spiritueel ontwikkelingsproces.

Graag wil ik de inzichten die ik toen via mijn proces heb gekregen, doorgeven aan anderen. Mijn passie ligt dan ook in het begeleiden en ondersteunen van mensen in hun persoonlijke groei en terugkeer naar hun essentie. Ik wil jou helpen (terug) thuis te komen bij en in jezelf zodat je jouw volle potentieel kan leven. Dit doe ik via individuele sessies en groepsworkshops vanuit een veilige bedding en neutrale, oordeelloze houding.

Bekijk mijn CV
TUUR VAN HOVE
TUUR VAN HOVELichaamsgerichte psychotherapeut

Mijn waarden

Het gaat er mij om dat je jouw volle potentieel hebt om elke dag (terug) met veel goesting in het leven te staan. Trauma’s, blokkades, belemmerende patronen, negatieve overtuigingen, … kunnen dit in de weg staan. Via technieken uit het innerlijk kindwerk, lichaamswerk, opstellingen en systemisch werk, en traumaheling wil ik jouw zelfhelend vermogen aanspreken zodat je terug naar jouw essentie, jouw kern, jouw wezenlijke zijn kan komen en zo jouw na-Tuur-lijke kwaliteiten kan (be)leven.

Als lichaamsgerichte psychotherapeut wil ik individuen en groepen begeleiden en ondersteunen, op weg helpen naar hun essentie, hun kern, hun wezenlijke zijn. Door rust en ruimte en holding the space jou thuis doen komen bij jezelf. Jou ondersteunen in de zoektocht naar jouw eigen wijze weg, het levenspad dat werkelijk voor jou is bedoeld! Dit doe ik vanuit een veilige bedding en een neutrale, oordeelloze houding.

Mijn passie ligt in het begeleiden en ondersteunen van mensen in hun persoonlijke groei en terugkeer naar hun essentie. Graag wil ik samen met jou een nieuwe weg zoeken vanuit de realiteit van het heden in plaats van de ballast van het verleden. Een weg die werkelijk bij jou en jouw kwaliteiten past in plaats van een weg die door anderen voor jou werd uitgestippeld. Jouw eigen wijze weg!

Maak een afspraak

Ik ben er voor jou.

Je kan online een afspraak maken, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Ik ben gedurende de week en het weekend tijdens specifieke uren beschikbaar.

Maak een afspraak

Wat cliënten zeggen

“Tuur straalt rust uit, en speelt goed in op wat zich voordoet. Hij verstaat de kunst om lichaamstaal te laten omzetten in het gesproken woord, en benadrukt ook het belang daarvan. Hij toont veel respect voor elke aanwezige, en geeft iedereen de kans om zichzelf te zijn.”

Bruno