Traumaheling2017-10-24T16:40:39+00:00

Traumaheling

Door plotselinge overweldigende situaties in ons leven kan je het gevoel hebben dat je vast zit, of constant maar aan het rennen of vechten bent. Zo kennen we allemaal de lichamelijke basisreacties op dreigend gevaar: vechten, vluchten en bevriezen. Het zijn onze drie primaire overlevingsmechanismen.

Wanneer we echter ooit zijn blootgesteld aan trauma kunnen deze reacties ook voorkomen wanneer er geen reëel gevaar bestaat. Ons lichaam reageert dan, ook al weten we met ons verstand dat de situatie niet echt gevaarlijk is. Dit kan een hoop energie kosten.

Trauma is geen ziekte, maar opgeslagen energie die vast zit in het lichaam en die met traumaheling op een zachte en langzame manier vrij kan komen. Hierdoor komt er meer levensenergie vrij en voel je je meer verbonden, opgelucht en vrijer.

Traumaheling helpt je bewust te worden van je hulpbronnen die je hebben geholpen overweldigende of onveilige situaties te overleven en die het verwerkingsproces ondersteunen. Je gaat contact maken met de herinnering van het lichaam en door het op een natuurlijke manier ontladen van de opgeslagen spanningen het zelfregulerend vermogen van het lichaam herstellen.