Heling door inzicht in familie- en gezinssystemen

Wat kan een opstelling jou opleveren?

Als vraagsteller:

  • krijg je inzicht in jouw eigen situatie

  • krijg je effectief antwoord op jouw vragen

  • werk je aan heling en transformatie van jouw situatiekrijg je verlichting omdat je geen lasten van iemand anders meer draagt

  • krijg je inzicht in de plek die je inneemt in je familie

  • werkt de opstelling helend op zielsniveau

  • leer je beter omgaan met jouw situatie

Als representant:

  • zitten er vaak aspecten in de opstelling van de vraagsteller, die je bij jezelf herkent

  • werkt de opstelling helend op zielsniveau

  • merk je dat iedere opstelling anders is, zo ben je telkens een ervaring rijker

  • draag je bij aan een betere wereld en ervaar je een liefdevolle dag

Een opstelling laat patronen zien van de wijze waarop het familiesysteem een rol speelt in je eigen leven. Deelnemen aan een opstelling kan onverwachte inzichten opleveren die aanleiding geven tot een proces van integratie en heling bij hardnekkige persoonlijke problemen. Je liefdevol losmaken van verborgen, belemmerende invloeden, dat is waar het bij deze therapeutische benadering om gaat.

Download de flyer

Soms ligt de bron van een probleem niet enkel bij jezelf, maar kan het worden gerelateerd aan gebeurtenissen in het gezin of ruimer in de familie. Veel van onze overtuigingen en psychosociale problemen vinden hun oorsprong in de kring waarin we zijn opgegroeid en werken in op onze waarneming en handelen, op onze relaties, gezondheid en levensweg. Soms is de kern al generaties geleden ontstaan en draag je onbewust de last van een (ver) familielid.

Opstellingen hebben meestal plaats in een groep waarbij een deelnemer zijn of haar probleem inbrengt. Intuïtief kiest hij/zij groepsleden uit die de rol van representant op zich nemen. Onder begeleiding van de therapeut wordt een familie- of systemisch geweten actief en ontstaat inzicht in de aanwezige problemen en dynamieken.

Het werk in een opstelling is intensief en raakt iedereen die aanwezig is. Hoewel de vragen en thema’s van de deelnemers altijd uniek en persoonlijk zijn, is de heling door de oplossing vaak universeel en wordt gedeeld met alle aanwezigen. Alleen al bij opstellingen aanwezig zijn, raakt vaak aan jouw eigen processen en brengt daar beweging in. Naast familieopstellingen kan je bij mij ook terecht voor opstellingen van het verlangen en teamopstellingen.

Reserveer je plek

Gratis webinar over familieopstellingen

Geef je op voor 1 van de gratis webinars over familieopstellingen! Wil je graag wat meer weten over familieopstellingen of twijfel je nog om een familieopstelling aan te vragen? Tijdens deze webinar krijg je een basis uitleg en een paar voorbeelden van familieopstellingen te horen. Ook kan je hier al je vragen stellen.

Ja, ik geef mij op voor de gratis webinar

Familieopstellingen 2019

Data België (Herent): zondagen 15 september, 17 november

Data Nederland (Amsterdam): zondagen 25 augustus, 20 oktober, 15 december

Tijden: 11 tot uiterlijk 17u.

Prijs: € 40,- representant. € 90,- eigen opstelling. Inbegrepen zijn koffie, thee, water en iets erbij.

 

Locatie België: De Ondersteuning (Herent) – www.deondersteuning.be

Locatie Nederland: De Roos (Amsterdam) – www.roos.nl

Aanmelden of meer informatie

België: Tuur Van Hove of +32 (0)486-235553

Nederland: Raj Schaling of +31 (0)6-41329887

Koop je ticket

Locatie Herent

Locatie Amsterdam

Raj Schaling

Lichaamsgeoriënteerde therapeut

Hallo, mijn naam is Raj Schaling. Ik werk sinds 2013 als therapeut waarvan familie opstellingen een belangrijk onderdeel zijn. Het werk blijft mij ontzettend fascineren en ervaar iedere keer weer het helende effect voor de cliënten en mijzelf. Voordat ik familie opstellingen ben gaan geven heb ik zelf vele en vele opstellingen zelf ervaren. Door zelf vragen te stellen of als representant. En ook zal dit in de toekomst blijven gebeuren want ik ben nooit uitgeleerd. Het leven heeft mij altijd wel wat te leren.
Ik werk zelf voornamelijk intuïtief. Dat wil voor mij zeggen dat ik alle familie opstellingen die ik heb ervaren en gezien loslaat en elke opstelling laat gebeuren zoals het zich in het moment aandient.
Ik word als het ware een ‘dienaar’ van het leven zelf die naar heling zoekt bij de cliënt. Op sommige moment lijkt het dat er niets gebeurd en is het belangrijk om geduld te hebben zonder iets te willen doen. Dat blijft soms lastig want de dwang om iets te willen doen is vaak sterk. Dus dan is het de kunst om als therapeut dit naast mij neer te leggen. En ik zie dit als één van mijn krachten.

Contacteer mij
Tuur Van Hove

Utsav (Tuur) Van Hove

Lichaamsgerichte psychotherapeut

Hoi, ik ben Utsav (Tuur) Van Hove. Ik woon met mijn man en 2 honden in Racour, een klein dorpje in België. In 2005 kwam ik – na een nogal destructieve relatie waarin ik mezelf wegcijferde – in aanraking met het Aumm Instituut. Dit was het begin van mijn persoonlijk en spiritueel ontwikkelingsproces.

Aan dit Instituut volgde ik een aantal opleidingen:

Contacteer mij

Blijf op de hoogte van de opstellingendagen

Wil je op de hoogte blijven van huidige en toekomstige opstellingendagen, geef dan hieronder jouw naam en e-mailadres op.

Verduidelijkend, indrukwekkend, leerzaam, mooi, warm, heftig, emotioneel, verbindend, verrijkend. Ik sta elke keer weer verbaasd over hoe verbonden alles is met elkaar, dat we zoiets als een familie-opstelling kunnen doen en alles klopt gewoon.

Simone

Ik vond het een heel mooie dag, heel intens ook. Het was een mooie groep mensen. Elke opstelling ging diep en er was ruimte en aandacht voor elke opsteller. Dat vond ik wel mooi. Ik heb nooit eerder meegemaakt dat de opsteller er in kwam en zelf nog door processen ging. Ik vond dit heel diepgaand en transformerend.

Anna-Maria

Verbijsterd keek ik naar hoe de puzzelstukken die ikzelf in de loop der jaren al had bijeen gezocht uit de doeken werden gedaan door de representanten die mij van haar noch pluim kennen.

Sven

Ik was aangenaam verrast, hoewel ik al eerder familie-opstellingen had bijgewoond als representant, heb ik deze dag als heel bijzonder ervaren. Ik heb nu zelf aan den lijve ervaren dat ik precies op het juiste moment op de juiste plaats stond en dat op deze manier zowel heling gebeurde voor de opsteller, maar ook voor de representanten. Ik herkende de thema’s van mijn eigen familie en was bijzonder dankbaar dat het universum me deze kans in handen gaf om te mogen bijdragen aan onverwerkte thema’s. Ik weet nu dat het geen toeval is dat je als representant verkozen wordt in vb. één opstelling (en niet in een andere). Het maakt me ook bewust van de verbondenheid van ons allen en de steun die wij elkaar kunnen geven. Ik ervaar het als krachtig werk dat diepe invloed heeft niet alleen op deze generatie, maar ook op de hele lijn (voorouders). Ik voelde de blijheid en vreugde van m’n ziel te mogen aanwezig zijn.

Carina