Heling door inzicht in familie- en gezinssystemen

Wat kan een opstelling jou opleveren?

Als vraagsteller:

  • krijg je inzicht in jouw eigen situatie

  • krijg je effectief antwoord op jouw vragen

  • werk je aan heling en transformatie van jouw situatiekrijg je verlichting omdat je geen lasten van iemand anders meer draagt

  • krijg je inzicht in de plek die je inneemt in je familie

  • werkt de opstelling helend op zielsniveau

  • leer je beter omgaan met jouw situatie

Als representant:

  • zitten er vaak aspecten in de opstelling van de vraagsteller, die je bij jezelf herkent

  • werkt de opstelling helend op zielsniveau

  • merk je dat iedere opstelling anders is, zo ben je telkens een ervaring rijker

  • draag je bij aan een betere wereld en ervaar je een liefdevolle dag

Een opstelling laat patronen zien van de wijze waarop het familiesysteem een rol speelt in je eigen leven. Deelnemen aan een opstelling kan onverwachte inzichten opleveren die aanleiding geven tot een proces van integratie en heling bij hardnekkige persoonlijke problemen. Je liefdevol losmaken van verborgen, belemmerende invloeden, dat is waar het bij deze therapeutische benadering om gaat.

Download de flyer

Soms ligt de bron van een probleem niet enkel bij jezelf, maar kan het worden gerelateerd aan gebeurtenissen in het gezin of ruimer in de familie. Veel van onze overtuigingen en psychosociale problemen vinden hun oorsprong in de kring waarin we zijn opgegroeid en werken in op onze waarneming en handelen, op onze relaties, gezondheid en levensweg. Soms is de kern al generaties geleden ontstaan en draag je onbewust de last van een (ver) familielid.

Opstellingen hebben meestal plaats in een groep waarbij een deelnemer zijn of haar probleem inbrengt. Intuïtief kiest hij/zij groepsleden uit die de rol van representant op zich nemen. Onder begeleiding van de therapeut wordt een familie- of systemisch geweten actief en ontstaat inzicht in de aanwezige problemen en dynamieken.

Het werk in een opstelling is intensief en raakt iedereen die aanwezig is. Hoewel de vragen en thema’s van de deelnemers altijd uniek en persoonlijk zijn, is de heling door de oplossing vaak universeel en wordt gedeeld met alle aanwezigen. Alleen al bij opstellingen aanwezig zijn, raakt vaak aan jouw eigen processen en brengt daar beweging in. Naast familieopstellingen kan je bij mij ook terecht voor opstellingen van het verlangen en teamopstellingen.

Reserveer je plek

Gratis webinar over familieopstellingen

Geef je op voor 1 van de gratis webinars over familieopstellingen! Wil je graag wat meer weten over familieopstellingen of twijfel je nog om een familieopstelling aan te vragen? Tijdens deze webinar krijg je een basis uitleg en een paar voorbeelden van familieopstellingen te horen. Ook kan je hier al je vragen stellen.

Ja, ik geef mij op voor de gratis webinar

Familieopstellingen 2019

Data België (Herent): zaterdag 23 november

Data Nederland (Amsterdam): zaterdag 19 oktober, zondag 15 december

Tijden: 11 tot uiterlijk 17u.

Prijs: € 40,- representant. € 90,- eigen opstelling. Inbegrepen zijn koffie, thee, water en iets erbij.

 

Locatie België: De Ondersteuning (Herent) – www.deondersteuning.be

Locatie Nederland: De Roos (Amsterdam) – www.roos.nl

Aanmelden of meer informatie

België: Tuur Van Hove of +32 (0)486-235553

Nederland: Raj Schaling of +31 (0)6-41329887

Koop je ticket

Locatie Herent

Locatie Amsterdam