Heling door inzicht in familie- en gezinssystemen

Wat kan een opstelling jou opleveren?

Als vraagsteller:

  • krijg je inzicht in jouw eigen situatie

  • krijg je effectief antwoord op jouw vragen

  • werk je aan heling en transformatie van jouw situatiekrijg je verlichting omdat je geen lasten van iemand anders meer draagt

  • krijg je inzicht in de plek die je inneemt in je familie

  • werkt de opstelling helend op zielsniveau

  • leer je beter omgaan met jouw situatie

Als representant:

  • zitten er vaak aspecten in de opstelling van de vraagsteller, die je bij jezelf herkent

  • werkt de opstelling helend op zielsniveau

  • merk je dat iedere opstelling anders is, zo ben je telkens een ervaring rijker

  • draag je bij aan een betere wereld en ervaar je een liefdevolle dag

Een opstelling laat patronen zien van de wijze waarop het familiesysteem een rol speelt in je eigen leven. Deelnemen aan een opstelling kan onverwachte inzichten opleveren die aanleiding geven tot een proces van integratie en heling bij hardnekkige persoonlijke problemen. Je liefdevol losmaken van verborgen, belemmerende invloeden, dat is waar het bij deze therapeutische benadering om gaat.

Reserveer je plek

Soms ligt de bron van een probleem niet enkel bij jezelf, maar kan het worden gerelateerd aan gebeurtenissen in het gezin of ruimer in de familie. Veel van onze overtuigingen en psychosociale problemen vinden hun oorsprong in de kring waarin we zijn opgegroeid en werken in op onze waarneming en handelen, op onze relaties, gezondheid en levensweg. Soms is de kern al generaties geleden ontstaan en draag je onbewust de last van een (ver) familielid.

Opstellingen hebben meestal plaats in een groep waarbij een deelnemer zijn of haar probleem inbrengt. Intuïtief kiest hij/zij groepsleden uit die de rol van representant op zich nemen. Onder begeleiding van de therapeut wordt een familie- of systemisch geweten actief en ontstaat inzicht in de aanwezige problemen en dynamieken.

Het werk in een opstelling is intensief en raakt iedereen die aanwezig is. Hoewel de vragen en thema’s van de deelnemers altijd uniek en persoonlijk zijn, is de heling door de oplossing vaak universeel en wordt gedeeld met alle aanwezigen. Alleen al bij opstellingen aanwezig zijn, raakt vaak aan jouw eigen processen en brengt daar beweging in. Naast familieopstellingen kan je bij mij ook terecht voor opstellingen van het verlangen en teamopstellingen.

Gratis webinar over familieopstellingen

Geef je op voor 1 van de gratis webinars over familieopstellingen! Wil je graag wat meer weten over familieopstellingen of twijfel je nog om een familieopstelling aan te vragen? Tijdens deze webinar krijg je een basis uitleg en een paar voorbeelden van familieopstellingen te horen. Ook kan je hier al je vragen stellen.

Ja, ik geef mij op voor de gratis webinar

Familieopstellingen 2020

Data België (Herent): 19 januari, 7 maart, 23 mei, 19 juli, 20 september, 22 november

Data Nederland (Amsterdam): 16 februari, 11 april, 21 juni, 16 augustus, 4 oktober, 20 december

Tijden: 11 tot uiterlijk 17u.

Prijs: € 65,- representant en/of eigen opstelling. Inbegrepen zijn koffie, thee, water en iets erbij.

Locatie België: De Ondersteuning (Herent) – www.deondersteuning.be

Locatie Nederland: De Roos (Amsterdam) – www.roos.nl

Aanmelden of meer informatie

België: Tuur Van Hove of +32 (0)486-235553

Nederland: Raj Schaling of +31 (0)6-41329887

Bij je aanmelding voor deelname kan je aangeven of je een vraag wilt inbrengen of niet. Op de dag zelf is ruimte voor maximaal 5 familieopstellingen. Het kan dus zijn dat niet iedereen aan bod komt hoewel de kans niet groot is. Aan de andere kant, mocht er nog ruimte zijn dan kan je op de dag zelf nog besluiten om een familieopstelling in te brengen. Als je bijvoorbeeld alleen kwam om te representeren maar dat je ineens inspiratie krijgt (dit gebeurt regelmatig).

Uit vele ervaringen weten wij dat representeren ontzettend waardevol kan zijn. Ik heb zelf vaak gerepresenteerd wat mij vele inzichten heeft gebracht. Soms zelfs dieper dan bij het inbrengen van een vraag.

Koop nu je ticket

Getuigenissen

“Een intense, persoonlijke, intieme ervaring waar je nieuwe inzichten uit meeneemt, ook al zijn het niet je eigen opstellingen.”

Kris

“De familieopstelling bij Tuur gaf me een helder beeld van hoe ik mijn huidige situatie kan aanpakken. De opstelling heeft veel bij me losgemaakt en ik voel dat er een bepaalde dynamiek in beweging is gezet die me verder brengt in het leven. Unieke ervaring.”

Toon

“De workshop laat diepe indrukken na, zowel in de rol van representant of als toeschouwer. Je bent getuige of kanaal van de intieme wereld van een mens of een gezin, er komen dingen aan de oppervlakte die voordien verborgen bleven, je wordt geraakt, je stapt buiten de tijd, krijgt zielscontracten te zien, er ontstaat heling en begrip. En dat neem je allemaal mee naar huis.”

Kristine
“Dit zet dingen in beweging, … niet nadenken, gewoon inschrijven en (mee-)doen”
Steven

“Warm en open, bewust worden van de vele gewaarwordingen in en rond jezelf, naast en met de ander, intense beleving, ruimte voor jezelf, geborgen en veilige omgeving.”

Karen

“Voor mij was de workshop een bevestiging van een vermoeden dat ik had over mijn plek binnen mijn familie. Ik stond niet op mijn eigen plek, maar had die van mijn overleden broer ingenomen. De opstelling maakte dit duidelijk en was emotioneel, maar helend. Door de juiste begeleiding van Tuur was ik in staat mijn eigen plek weer in te nemen, en heb ik inzichten meegenomen over mijn ouders. De groep voelde heel fijn en veilig, en ik voelde dat Tuur veel ervaring had met opstellingen door zijn intuïtieve manier van werken. Ik had na de opstelling last van bepaalde emoties, en ook daar heeft Tuur me mee geholpen. Ik ben dankbaar dat ik deze plek gevonden heb!”

Karin

“Een bijzondere ervaring in een niet-spannende sfeer, waar iedereen baat bij kan hebben om het leven beter te begrijpen. En als je dan een keuze moet maken waar en bij wie, dan kan ik Tuur zeker aanraden.”

Jacky

“Met vertrouwen en zachtheid werden ik en mijn opstelling ontvangen en heb waardevolle en inzichtgevende zaken meegenomen om verder aan de slag te gaan.”

Melissa

“Bekijk je eigen familiale situatie door een andere bril.”

Ann

“Wat een ontspannen, mooie dag en een rijke ervaring die veel helderheid heeft gegeven. Nu, een week later, ben ik er nog helemaal vol van.”

Elly

“Verbijsterd keek ik naar hoe de puzzelstukken die ikzelf in de loop der jaren al had bijeen gezocht werden uit de doeken gedaan door de representanten die mij van haar noch pluim kennen.”

Sven

Locatie Herent

Locatie Amsterdam

Raj Schaling

Lichaamsgeoriënteerde therapeut

Hallo, mijn naam is Raj Schaling. Ik werk sinds 2013 als therapeut waarvan familie opstellingen een belangrijk onderdeel zijn. Het werk blijft mij ontzettend fascineren en ervaar iedere keer weer het helende effect voor de cliënten en mijzelf. Voordat ik familie opstellingen ben gaan geven heb ik zelf vele en vele opstellingen zelf ervaren. Door zelf vragen te stellen of als representant. En ook zal dit in de toekomst blijven gebeuren want ik ben nooit uitgeleerd. Het leven heeft mij altijd wel wat te leren.
Ik werk zelf voornamelijk intuïtief. Dat wil voor mij zeggen dat ik alle familie opstellingen die ik heb ervaren en gezien loslaat en elke opstelling laat gebeuren zoals het zich in het moment aandient.
Ik word als het ware een ‘dienaar’ van het leven zelf die naar heling zoekt bij de cliënt. Op sommige moment lijkt het dat er niets gebeurd en is het belangrijk om geduld te hebben zonder iets te willen doen. Dat blijft soms lastig want de dwang om iets te willen doen is vaak sterk. Dus dan is het de kunst om als therapeut dit naast mij neer te leggen. En ik zie dit als één van mijn krachten.

Contacteer mij
Opstellingen 1
Tuur

Utsav (Tuur) Van Hove

Lichaamsgerichte psychotherapeut

Hoi, ik ben Utsav (Tuur) Van Hove. Ik woon met mijn man en 2 honden in Racour, een klein dorpje in België. In 2005 kwam ik – na een nogal destructieve relatie waarin ik mezelf wegcijferde – in aanraking met het Aumm Instituut. Dit was het begin van mijn persoonlijk en spiritueel ontwikkelingsproces.

Aan dit Instituut volgde ik een aantal opleidingen:

Contacteer mij