Logo Puur na Tuur

Familie opstellingen

Heling door inzicht in familie- en gezinssystemen

Wat kan een opstelling jou opleveren?

Als vraagsteller:

 • krijg je inzicht in jouw eigen situatie
 • krijg je effectief antwoord op jouw vragen
 • werk je aan heling en transformatie van jouw situatie
 • krijg je verlichting omdat je geen lasten van iemand anders meer draagt
 • krijg je inzicht in de plek die je inneemt in je familie
 • werkt de opstelling helend op zielsniveau
 • leer je beter omgaan met jouw situatie

Als representant:

 • zitten er vaak aspecten in de opstelling van de vraagsteller, die je bij jezelf herkent
 • werkt de opstelling helend op zielsniveau
 • merk je dat iedere opstelling anders is, zo ben je telkens een ervaring rijker
 • draag je bij aan een betere wereld en ervaar je een liefdevolle dag

Een opstelling laat patronen zien van de wijze waarop het familiesysteem een rol speelt in je eigen leven. Deelnemen aan een opstelling kan onverwachte inzichten opleveren die aanleiding geven tot een proces van integratie en heling bij hardnekkige persoonlijke problemen. Je liefdevol losmaken van verborgen, belemmerende invloeden, dat is waar het bij deze therapeutische benadering om gaat.

Soms ligt de bron van een probleem niet enkel bij jezelf, maar kan het worden gerelateerd aan gebeurtenissen in het gezin of ruimer in de familie. Veel van onze overtuigingen en problemen vinden hun oorsprong in de kring waarin we zijn opgegroeid en werken in op onze waarneming en handelen, op onze relaties, gezondheid en levensweg. Soms is de kern al generaties geleden ontstaan en draag je onbewust de last van een (ver) familielid.

Opstellingen hebben meestal plaats in een groep waarbij een deelnemer zijn of haar probleem inbrengt. Intuïtief kiest hij/zij groepsleden uit die de rol van representant op zich nemen. Onder begeleiding van de therapeut wordt een familie- of systemisch geweten actief en ontstaat inzicht in de aanwezige problemen en dynamieken.

Het werk in een opstelling is intensief en raakt iedereen die aanwezig is. Hoewel de vragen en thema’s van de deelnemers altijd uniek en persoonlijk zijn, is de heling door de oplossing vaak universeel en wordt gedeeld met alle aanwezigen. Alleen al bij opstellingen aanwezig zijn, raakt vaak aan jouw eigen processen en brengt daar beweging in. Naast familieopstellingen kan je bij mij ook terecht voor opstellingen van het verlangen en teamopstellingen.

Praktisch

Data 2021

België: 12 december
Nederland: 7 november

Data 2021

België: 6 februari, 17 april, 22 mei*, 26 juni*, 14 augustus*, 16 oktober, 11 december
Nederland:
 16 januari, 12 maart, 21 mei, 25 juni, 11 september, 20 november

Tijden

11 tot uiterlijk 17u

Prijs

2021: € 70,- representant en/of eigen opstelling.
2022: € 50,- representant; € 90, – eigen opstelling
Inbegrepen zijn koffie, thee en water.

Bij je aanmelding voor deelname kan je aangeven of je een vraag wilt inbrengen of niet. Op de dag zelf is ruimte voor maximaal 5 familieopstellingen. Het kan dus zijn dat niet iedereen aan bod komt hoewel de kans niet groot is. Aan de andere kant, mocht er nog ruimte zijn dan kan je op de dag zelf nog besluiten om een familieopstelling in te brengen. Als je bijvoorbeeld alleen kwam om te representeren maar dat je ineens inspiratie krijgt (dit gebeurt regelmatig).
Uit vele ervaringen weten wij dat representeren ontzettend waardevol kan zijn. Ik heb zelf vaak gerepresenteerd wat mij vele inzichten heeft gebracht. Soms zelfs dieper dan bij het inbrengen van een vraag.

Voor lage inkomens is een betalingsregeling mogelijk.

Locatie

België: De Ondersteuning (Herent). Voor de data met een * is de locatie Puur na Tuur (Racour)
Nederland: De Roos (Amsterdam)

Meer informatie

België: Tuur Van Hove of +32 (0)486-235553
Nederland: Raj Schaling of +31 (0)6-413298

Ga de uitdaging aan

Wil je jezelf een mooi cadeau geven? Kies dan voor een opstelling.
Kiezen voor een opstelling, is kiezen voor de weg naar binnen, de weg naar contact met jezelf, en met wat jij werkelijk wilt.

Wat deelnemers zeggen

Begeleiding

Raj Schaling

Lichaamsgeoriënteerde therapeut

Hallo, mijn naam is Raj Schaling. Ik werk sinds 2013 als therapeut waarvan familie opstellingen een belangrijk onderdeel zijn. Het werk blijft mij ontzettend fascineren en ervaar iedere keer weer het helende effect voor de cliënten en mijzelf. Voordat ik familie opstellingen ben gaan geven heb ik zelf vele en vele opstellingen zelf ervaren. Door zelf vragen te stellen of als representant. En ook zal dit in de toekomst blijven gebeuren want ik ben nooit uitgeleerd. Het leven heeft mij altijd wel wat te leren.
Ik werk zelf voornamelijk intuïtief. Dat wil voor mij zeggen dat ik alle familie opstellingen die ik heb ervaren en gezien loslaat en elke opstelling laat gebeuren zoals het zich in het moment aandient.
Ik word als het ware een ‘dienaar’ van het leven zelf die naar heling zoekt bij de cliënt. Op sommige moment lijkt het dat er niets gebeurd en is het belangrijk om geduld te hebben zonder iets te willen doen. Dat blijft soms lastig want de dwang om iets te willen doen is vaak sterk. Dus dan is het de kunst om als therapeut dit naast mij neer te leggen. En ik zie dit als één van mijn krachten.

Tuur Van Hove

Tuur Van Hove (Utsav)

Lichaamsgerichte psychotherapeut

Hoi, ik ben Utsav (Tuur) Van Hove. Ik woon met mijn partner en 2 honden in Racour, een klein dorpje in België. In 2005 kwam ik – na een nogal destructieve relatie waarin ik mezelf wegcijferde – in aanraking met het Aumm Instituut. Dit was het begin van mijn persoonlijk en spiritueel ontwikkelingsproces.

Aan dit Instituut volgde ik een aantal opleidingen:

Als eerste gecertificeerde Primal Rebirth® therapeut in België verdiep ik me onverminderd in mijn persoonlijk bewustwordingsproces en volg jaarlijks diverse workshops.

10 tips voor een
na-Tuur-lijker leven​

Schrijf je in en ontvang het eBook