Puur na Tuur nieuws
Logo Puur na Tuur
Banner_Nieuwsbrief
Hoi reader,

Het zijn uitzonderlijke tijden. De omstandigheden waar we mee te maken hebben, komen nu voor het eerst voor in ons leven. Wellicht is jouw leven - net als het mijne - grondig door elkaar geschud en veranderd. De situatie nodigt ons uit om in het niet-weten te blijven en heel erg in het hier-en-nu te leven.

Misschien ervaar je extra (financiële) druk of komt er onzekerheid naar boven. Misschien ervaar je soms angst of paniek, boosheid of verdriet. Deze tijd is een uitnodiging om je focus te richten op jouw binnenwereld en erkenning te geven aan wat er is. Nu het tempo van de wereld vertraagt, geeft het ons de extra gelegenheid om nog dichter bij onszelf te komen. Te onderzoeken wat de boodschappen zijn van de gevoelens die naar boven komen. Vaak nemen we te weinig tijd en ruimte hiervoor omwille van de ratrace van het leven.

Wat ik bij mezelf merk, is dat de uitersten helderder worden. De ene dag ben ik goed gecenterd, dicht bij mezelf en in de flow. In een heerlijke zijnstoestand. En de andere dag voel ik me versnipperd, gefragmenteerd en ga ik in het “alles-en-niets-doen”. Chaos en weg van mezelf. Oude patronen en overlevingsmechanismen komen nu ook meer naar voren. Deze periode is voor mij bij uitstek een tijd om te onderzoeken wat nog bij me past en resoneert en wat ik mag loslaten en transformeren.

Balast loslaten en balans zoeken. Daar gaat het voor mij om. En voor jou? Waartoe nodigt deze tijd jou uit? Benieuwd om van jou te horen.

Hou het gezond en wel.

Hartegroet,

Tuur Van Hove
Puur na Tuur

+32 486 23 55 53 | [email protected] | www.puur-na-tuur.be

Online aanbod

Sinds het begin van de lockdown en de Corona maatregelen gaat mijn praktijk online verder via onderstaand aanbod.

Zelfregulatie filmpjes

Korte oefeningen om jezelf te reguleren en tot rust te komen

Photo by Linus Nylund on Unsplash
Toen de Corona maatregelen net in voege traden, kwam ik terug van het assisteren bij een workshop over de geboorte. Toepasselijk voor deze tijd. Het lijkt wel een uitnodiging om opnieuw geboren te worden vanuit jouw natuurlijke zijnskwaliteiten.

Ik heb enkele filmpjes gemaakt om jou te ondersteunen en wat makkelijke oefeningen aan te reiken om met deze situatie om te gaan.
Praktisch:
Je kan ze vinden op
Op YouTube heb ik een afspeellijst gemaakt die de verschillende filmpjes bundelt zodat je ze allemaal bij de hand hebt. Deel gerust met vrienden, familie, cliënten e.d. Fijn ook als je je op mijn YouTube kanaal abonneert.

Reguleer jouw emoties

Workshops via Zoom

Weerbaarheid
Samen met Gerda van den Top geef ik de hele maand mei - en wellicht nog langer - online workshops via Zoom.
We bieden verschillende oefeningen aan om jouw emoties te reguleren, zodat je ze de erkenning kan geven die ze verdienen zonder er volledig in te verdwijnen of ze uit de weg te gaan.
Daarnaast kan je ervaringsgericht ontdekken hoe jij door gebruik te maken van emotieregulatie jezelf kunt ondersteunen in deze tijd.
Praktisch:
  • 4 mei: 10.00 – ca. 11.00 uur
  • 7 mei: 19.30 – ca 20.30 uur
  • 12 mei: 19.30 – ca 20.30 uur
  • 15 mei: 10.00 – ca. 11.00 uur
  • 19 mei: 19.30 – ca 20.30 uur
  • 25 mei: 10.00 – ca. 11.00 uur
  • 27 mei: 19.30 – ca 20.30 uur
De workshops zijn los van elkaar te volgen. Welk tijdstip komt jou het beste uit?

Mannenvuur

Online via Zoom

Mannenvuur: man zijn
Samen met Klaas Timmer geef ik de komende tijd de mannenvuren online via Zoom.

Na een try-out met enkele mannen blijkt dit ook goed te werken. We missen jammer genoeg de warmte van elkaars fysieke aanwezigheid en het vuur, maar genieten wel van de online ont-moeting en het delen.

Praktisch:
  • 16 mei: 19.00 – ca 20.00 uur
  • 6 juni: 19.00 – ca 20.00 uur
De workshop volg je online in jouw “huiskamer”.

Vanaf september hopen we weer rondom het vuur samen te komen

En de toekomst?

Wat de toekomst brengt, weet ik niet. Ik volg de Corona maatregelen op de voet en hoop binnenkort weer sessies in real life te kunnen geven. Want ook die gebeuren nu enkel online.
De workshops kan ik - fingers crossed - hopelijk weer vanaf juni oppikken.

Ik hou je op de hoogte via mijn nieuwsbrief.

Laatste nieuws

Nieuwe website

Screenshot website Puur na Tuur
De afgelopen tijd had ik omwille van de Corona maatregelen extra tijd en ruimte om achter de schermen een nieuwe website te bouwen. Ik ben helemaal opnieuw begonnen met een gloednieuw Wordpress thema en sitebuilder.

Puur na Tuur is herboren en klaar voor het post-Corona tijdperk.

De kalender is nog een work in progress.
Benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me gerust weten, ook als je nog foute links of bugs tegen komt.

Hartegroet,

Tuur

Blogberichten

Je eigen plek innemen

Wat is mijn plek? Zo lang als ik me kan herinneren, worstel ik met mijn plek. De juiste plek vinden en mijn plek innemen binnen mijn gezin van herkomst, de maatschappij en de wereld blijft een uitdaging. Dit zal voor mij wellicht een levensthema blijven. En toch heb ik er via familieopstellingen heel wat inzicht in gekregen. Zo lukt het …
Photo by juan pablo rodriguez on Unsplash

Hoe jezelf te reguleren zonder uit huis te komen

Gestapelde stenen
Hoe kan je in tijden van Corona wanneer het aan te raden is om “in uw kot” te blijven en je aan social distancing moet doen toch jezelf reguleren zodat je niet in overlevingsmodus of langdurige stress hoeft te blijven. Herkenbaar Dit artikel in de Washington Post is voor mij heel herkenbaar. Ondanks mijn oorspronkelijke weerstand om online sessies te …
Logo Puur na Tuur
facebook twitter instagram linkedin youtube website