Logo Puur na Tuur
Je eigen wijze weg nieuws
Logo Gerda van den Top
Banner Je eigen wijze weg
Beste reader,

Ik zat samen met Arne in een ruimte en vroeg hem hoe ik hem kon helpen.

Hij was een mooie man, midden in de veertig en goed gekleed.
Hij had ook nog eens een hele goede baan, was getrouwd en woonde in een mooi huis. Hij had een kind en een groot sociaal netwerk. Hij stond midden in het leven. Zo op het oog was het plaatje aan de buitenkant ‘perfect’.

Behalve dat het totaal niet zo voelde voor hem.
Hij had alles waarvan hij dacht dat dit hem gelukkig zou maken.
Maar toch voelde hij zich alsof hij vlagen van geluk aan het najagen was.
Hij was altijd moe. Altijd druk. Altijd ‘aan’. Hij was altijd alles voor iedereen.
Maar van binnen voelde hij zich vaak leeg. En bleef hij alsnog dat gevoel houden dat het niet goed genoeg was. Dat hij nog steeds niet goed genoeg was.
Maar hoe kan dit?

Want Arne is zeker niet de enige.
Misschien herken jij reader jezelf ook wel in dit verhaal?

Ik werk inmiddels al meer dan tien jaar met mannen en vrouwen die midden in het leven staan en alles hebben bereikt waarvan ze dachten dat dat gelijk staat aan geluk.

Ik ben die man zelf ook ooit geweest.
Het probleem was dat ik mijn geluk en liefde van buiten naar binnen probeerde te halen. Dat ik dit geluk en het gevoel van goed genoeg zijn probeerde te halen uit mijn relatie, hoe ik eruit zag, mijn verwezenlijkingen en mezelf vaak aan het bewijzen was. Het people pleasen stond altijd op de voorgrond. En onderweg was ik mezelf ergens kwijt geraakt.

Want reader als je te lang onbewust voor anderen leeft, vergeet jij wie je echt bent.

Het probleem is, je kan alles hebben wat je hart begeert. Maar op het moment dat jij niet jezelf de liefde kan geven die jij nodig hebt, zal dat “ik ben niet goed genoeg” stemmetje altijd boven blijven komen.

Daarom is werken aan de relatie met jezelf, het allerbelangrijkste dat je kan doen. Een goede relatie met jezelf is de voorwaarde om echt gelukkig te kunnen zijn. Want hoe je het ook went of keert, je zal altijd met jezelf moeten leven.

Ik wil jou, reader weer liefde voor jezelf van binnenuit laten ervaren. Los van strategieën en patronen of belemmerende overtuigingen die je - vaak onbewust - van jouw vader en moeder hebben meegekregen.
Zodat je vandaar uit weer een leven kunt gaan leven op jouw eigen voorwaarden. Jouw eigen wijze weg kan bewandelen. Een weg van voeding, heling, zelfzorg en zelfliefde. Vanuit bekrachtigende overtuigingen zoals “Ik ben goed genoeg. Ik ben de moeite waard. Ik mag er helemaal zijn. Ik ben om van te houden!, …”

Meer info vind je hieronder.

Hartegroet,

Gerda van den Top en Utsav Tuur Van Hove

+32 486 23 55 53 | [email protected] | www.puur-na-tuur.be

Je eigen wijze weg deel 1

Photo by Patrick Fore on Unsplash
In december 2022 starten Gerda van den Top en ik opnieuw met een nieuwe reeks van de Je eigen wijze weg deel 1 groeitraining voor volwassenen.

Hierin maak je kennis met het innerlijk kind en met de volwassene! Je leert onderzoeken welke patronen je hebt ontwikkeld, hoe deze tot stand zijn gekomen en dat je een keuze hebt in hoe je er mee om wil gaan.
Het biedt op een speelse wijze een inkijk in je innerlijke wereld door te luisteren naar de taal van jouw eigen lichaam.
Benieuwd naar de training?

Wil je weten of dit iets voor jou is, meld je aan voor de gratis online kennismakingsworkshop!

Tijdens deze workshop via Whereby kan je door middel van een paar oefeningen ervaren wat onze werkwijze is, krijg je meer informatie en is er gelegenheid vragen te stellen.

Deze workshop bieden we aan op 6 september a.s. van 19.30 tot uiterlijk 21 uur
We verwelkomen je graag op een hele prachtige plek tussen Antwerpen en Breda.
Locatie Je eigen wijze weg
Locatie Je eigen wijze weg

Je eigen wijze weg deel 2

Photo by Robert Collins on Unsplash
Op 10 september gaat de Je eigen wijze weg deel 2 groeitraining weer van start. Vier dagen lang krijg jij training van Gerda en mij over hoe jij de relatie met jezelf kan gaan veranderen. En met name hoe je de - vaak kritische - stemmen van jouw ouders die je jezelf eigen hebt gemaakt, kunt transformeren naar jouw eigen wijze stem.

Alle praktische info vind je op:
Benieuwd naar de training?

reader, heb jij in het verleden al meegedaan met Je eigen wijze weg deel 1, wees dan van harte welkom bij deel 2.

Ongetwijfeld heb je wat opgestoken uit die training en is je leven in mindere of meerdere mate veranderd.
Je eigen wijze weg deel 2 is een verdieping van deel 1 waarbij we nog krachtiger en diepgaander de ballast van het verleden van ons afschudden zodat we volop onze eigen wijze weg kunnen bewandelen.
Logo Puur na Tuur
Logo Gerda van den Top
facebook twitter instagram linkedin youtube website