Logo Puur na Tuur
Je eigen wijze weg nieuws
Logo Gerda van den Top
Banner Je eigen wijze weg
Hoi reader,

In het verleden heb je al eens meegedaan met een Je eigen wijze weg of gaf je aan interesse hiervoor te hebben. Of misschien volg(de) je individuele sessies bij mij en is deze groeitraining voor volwassenen een logische volgende stap.

Het zijn de stemmen van je ouders die pijn doen
Als je valt doet dat pijn. Maar vallen en niemand is er om je te troosten, je gerust te stellen dat geeft emotionele pijn. En als dit één keer gebeurt, is dat nog geen probleem maar als dit geregeld gebeurt dan geeft dit emotionele pijn. Van je vader en/of moeder een standje krijgen, is pijnlijk maar door je geïrriteerde moeder veelvuldig opzij geschoven worden of door je ouders genegeerd worden, geeft emotionele pijn. Herhaaldelijke afwijzing, emotionele afwijzing is desastreus voor je natuurlijke zijn.

De zinnen die ouders tegen je zeggen, ga je later tegen jezelf zeggen. En erger nog, je gaat het geloven en ernaar leven. Luister eens welke zinnen je steeds in jouw hoofd hoort? De zinnen die je tegen jezelf zegt. Deze zinnen zou je van je beste vrienden niet accepteren, maar je vindt het bijna normaal dat je ze tegen jezelf zegt.

Deze stemmen kunnen jouw leven beïnvloeden
Het zijn deze zinnen, deze gedachten en herinneringen die jouw latere leven kunnen beïnvloeden. Overtuigingen zoals:
  • Ik ben moeilijk…
  • Ik ben zwak…
  • Ik ben stom…
  • Ik ben het niet waard…
  • Ik ben niet om van te houden...
Het goede nieuws is dat we die pijnlijke stemmen kunnen veranderen
Als je je innerlijke beelden en je oude overtuigingen verandert, krijg je wat je wilt. Als je nieuwe overtuiging bijvoorbeeld is ‘ik ben het waard om van te houden’ en je doorleeft deze overtuiging dan ziet de wereld er anders uit. En nodig je andere mensen en situaties in jouw leven uit.

Wil jij jouw eigen 'oude schrammen' onderzoeken? Jouw overtuigingen die je in de weg staan? Volgende week woensdag 8 december geven Gerda van den Top en ik een kennismakingsworkshop (online) voor de training Je eigen wijze weg. Meer info vind je hieronder.

Hartegroet,

Gerda van den Top en Utsav Tuur Van Hove

+32 486 23 55 53 | [email protected] | www.puur-na-tuur.be

Online kennismakingsworkshop

Photo by Robert Collins on Unsplash
In februari 2022 starten Gerda van den Top en ik weer met een nieuwe reeks van de Je eigen wijze weg groeitraining voor volwassenen. We hebben hiervoor een prachtig voormalig klooster gevonden, tussen Antwerpen en Breda. De aanmeldingen lopen al binnen.

Voor meer informatie, locatie, data en aanmelding, klik op onderstaande knop.


Zie ook het Facebook evenement
Benieuwd naar de training?
Meld je aan voor de online kennismakings-workshop!
Tijdens deze workshop via Zoom kan je door middel van een paar oefeningen ervaren wat onze werkwijze is, krijg je meer informatie en is er gelegenheid vragen te stellen.
Deze workshop bieden we twee keer aan: op 8 december en 11 januari a.s. van 19.30 tot 20.45 uur

Zie ook het Facebook evenement

Blog: Omarm het gekwetste kind in jezelf

Een tijdje geleden gebeurde er iets waardoor ik bij mezelf onmiddellijk een gevoel van teleurstelling en boosheid voelde opkomen. Omdat dit gevoel erg sterk was, besloot ik erbij te blijven en ermee de nacht in te gaan. De slaap kon ik maar niet vatten. Ik lag te draaien en woelen in bed. Uiteindelijk viel ik toch in slaap en droomde …

Meer lezen
Photo by Ross Findon on Unsplash
Logo Puur na Tuur
Logo Gerda van den Top
facebook twitter instagram linkedin youtube website