Nieuws voor cliënten
Logo Puur na Tuur
Banner nieuwsbrief
Hoi reader,

Sinds vorige week ben ik terug in real life aan de slag met cliënten. Een verademing om na 2 maanden enkel online werken weer cliënten in levende lijve te zien en te ondersteunen.

De afgelopen tijd heb ik ook de waarde van het online werken ontdekt. Ik schreef er zelfs een blogbericht over (lees dit hieronder). En toch gaat er voor mij niets boven face-to-face sessies. Zelfs met de nodige 1,5 meter afstand en bijkomende voorzorgsmaatregelen.

Hierbij nog wat extra info over de regels die van kracht zijn in mijn praktijk om de verspreiding van het coronavirus in te perken:
  • Als je toekomt, bel je aan en je wacht totdat ik de deur voor je open kom doen.
  • Ik begroet je met warmte maar we mogen helaas geen handen schudden.
  • Bij het binnenkomen kan je je handen desinfecteren met handgel die klaar staat.
  • Tijdens de sessie heb je zelf de keuze om met of zonder mondmasker te werken. Ik voorzie een mondmasker mocht je er geen hebben.
  • De afstand tijdens de sessie zal altijd minstens 1,5 meter bedragen.
  • Indien je ziektesymptomen hebt of in afzondering bent omwille van contact met iemand die positief testte kan de sessie helaas niet ter plaatse doorgaan en zal deze online moeten plaatsvinden.
Het kan allemaal een beetje vreemd aanvoelen. Alle regels zijn echter gemaakt om onszelf en onze dierbaren zo veel mogelijk te beschermen.

Ik kijk er alvast naar uit om je te ontvangen! Mocht je echter al deze regels niet zien zitten, is er nog altijd de mogelijkheid om de sessie online te doen.

Mocht je nog vragen hebben of mocht er iets niet duidelijk zijn, neem gerust contact met me op.

Hou het gezond en wel.

Hartegroet,

Tuur Van Hove
Puur na Tuur

+32 486 23 55 53 | [email protected] | www.puur-na-tuur.be

Blogbericht

Hoe jezelf te reguleren zonder uit huis te komen

Hoe kan je in tijden van Corona wanneer het aan te raden is om “in uw kot” te blijven en je aan social distancing moet doen toch jezelf reguleren zodat je niet in overlevingsmodus of langdurige stress hoeft te blijven. Herkenbaar Dit artikel in de Washington Post is voor mij heel herkenbaar. Ondanks mijn oorspronkelijke weerstand om online sessies te …
Gestapelde stenen

Corona mijmeringen

In deze tijden van Corona valt mij op dat het tempo van de maatschappij en de wereld een stuk is vertraagd. Daar kan ik enorm van genieten. Net alsook het feit dat we meer naar de essentie - back to basics - gaan. Ook de solidariteit en gemeenschapszin groeit.

Voel jij jou gesteund en in hoeverre steun je anderen? Het risico is namelijk dat je in deze periode jouw focus vooral op anderen legt: familie, vrienden, jouw gezin, ... En hierdoor jezelf wat vergeet.

Zeker in het begin van de lockdown en de social distancing kon jouw overlevingsinstinct erg naar boven komen waardoor je ging:
  • vechten: vb. boos worden op alles en iedereen, een kort lontje hebben
  • vluchten: in werk, eten, verslavingen of weggaan van jouw gevoelens
  • bevriezen: verlamd raken door angst of paniek
Als mens zijn we een gewoontedier waardoor het risico bestaat dat je blijft hangen in dit overlevingsinstinct of jouw beschermingsmechanismen. Ik wil je graag ondersteunen om hieruit te stappen en jouw patronen te onderzoeken zodat je kan kiezen om het anders te doen. Zelfzorg en zelfliefde zijn sleutelwoorden.

Misschien denk je dat het best wel ok met jou gaat en geniet je ook van de rust en ruimte die de afgelopen maanden is ontstaan. Maar wellicht merk je ook de spanning die zich onbewust in jouw lichaam heeft opgebouwd en vast is gaan zitten. Symptomen die kunnen opspelen, zijn:
  • minder goed slapen, veel wakker worden, vreemde dromen of nachtmerries
  • oorsuizen, troebel zicht of duizeligheid
  • vaker last van hoofdpijn
  • pijnlijke nek en/of schouders
  • (lage) rugpijn
  • buikpijn of misselijkheid
  • verkrampt bekken
  • pijnlijke knieën of andere gewrichten die opspelen
Als je werkelijk eens stilstaat en luistert naar jouw lichaam, wat vertelt het jou dan? Als je jouw blik naar je binnenwereld richt, wat tref je er dan aan (lichaamssensaties, emoties, gedachten)? Jouw lichaam heeft heel veel wijsheid in zich en een groot zelfhelend vermogen.

Graag wil ik je ondersteunen om weer contact met die innerlijke wijsheid te maken en tonen hoe je opgeslagen spanning kan ontladen. Leren luisteren naar de signalen die je lichaam geeft via lichaamssensaties, emoties en gedachten. En nagaan wat jouw behoeften en verlangens zijn die onder die signalen schuilen. Dat is de uitnodiging van mij voor jou.

Vind je het spannend om hiermee (terug) aan de slag te gaan, bel mij dan even vrijblijvend op om te zien hoe we dit stap voor stap kunnen aanpakken. Kom maar als je er klaar voor bent, in jouw eigen tempo. Ik ben er voor jou. WELKOM!

Mijn geschenk voor jou

Ik geloof heel erg in het loslaten van ballast en terug balans (o.a. tussen geven en ontvangen) toe te laten in jouw leven. Vandaar dat ik je als gift graag onderstaande geschenkbon aanbied.
Die kan je gebruiken voor zowel individuele sessies, relatiesessies of workshops.

1 bon per persoon. Niet cumuleerbaar met andere kortingen.
Klik op de afbeelding om de bon te openen.
Geschenkbon cliënt

Nog een extra

Zelfregulatie filmpjes

Korte oefeningen om jezelf te reguleren en tot rust te komen

Zelfregulatie
Toen de Corona maatregelen net in voege traden, kwam ik terug van het assisteren bij een workshop over de geboorte. Toepasselijk voor deze tijd. Het lijkt wel een uitnodiging om opnieuw geboren te worden vanuit jouw natuurlijke zijnskwaliteiten.

Ik heb enkele filmpjes gemaakt om jou te ondersteunen en wat makkelijke oefeningen aan te reiken om met deze situatie om te gaan.
Praktisch:
Je kan ze vinden op
Op YouTube heb ik een afspeellijst gemaakt die de verschillende filmpjes bundelt zodat je ze allemaal bij de hand hebt. Deel gerust met vrienden, familie, cliënten e.d. Fijn ook als je je op mijn YouTube kanaal abonneert.
Logo Puur na Tuur
facebook twitter instagram linkedin youtube website