Jongeren

Toen ik in september enkele workshops gaf aan jongeren van 14-15 jaar viel mijn mond open van verbazing toen ik zag hoe weinig lichaamsbewustzijn ze hebben en hoe zwaar hun energie al aanvoelt. Ze sleuren zich vooruit. Alsof ze geleefd worden alvorens ze werkelijk leven…

Ik vond het een hele uitdaging om hen te laten bewegen en met hun aandacht naar hun lijf te laten gaan. Hen in beweging krijgen en meer contact laten maken met hun eigen lichaam was niet evident. Laat staan waarachtig contact met een ander maken!

Jongeren en social media

Zo leerde ik Staf, een introverte jongen, kennen. Staf is zeer actief op Facebook, Twitter, Snapchat en Whatsapp. Hier voelt hij zich als een vis in het water. Echter bij face to face contact lijkt hij te verdrinken. Zijn wangen kleurden van paars naar rood toen ik hem vroeg om oogcontact met me te maken. “Hoe voelt dit contact zo anders dan het contact via jouw smartphone?” vroeg ik hem. Ik werd stil van zijn antwoord: “Ik ben bang omdat jij nu diep in mij kijkt en ik denk dat je helemaal ziet hoe ik me voel. Via mijn iPhone laat ik zien wat ik wil. Dat is veiliger voor me.”

Volwassenen

In je hoofdOok wanneer ik werk met volwassenen – 1 op 1 in individuele sessies of in groep – sta ik versteld dat heel wat volwassenen bang zijn om te voelen. Ze leven daarom vooral in hun hoofd en niet in de rest van hun lichaam. Ze zijn letterlijk niet belichaamd. Geen wonder dat in onze maatschappij heel wat mensen gebukt gaan onder stress, burn-outs en depressies. Als jij bent zoals de meeste mensen, dan ren jij ook regelmatig jezelf en je lijf voorbij. We zijn doof geworden voor de signalen die ons lichaam geeft. We overschrijden onze eigen (lichamelijke en emotionele) grenzen, want ons verstand weet het wel beter… Er is zoveel maatschappelijke en sociale druk, we ‘moeten’ presteren om iets voor te stellen. Totdat we crashen en verplicht worden naar ons lichaam te luisteren.

Mijn verhaal

Van hoofd

Zo begon ook mijn eigen verhaal als therapeut. Net als zovele mensen leefde ik vroeger vooral vanuit mijn hoofd. Gedachten, gepieker, gemaal,… Mijn hoofd was de baas en leidde mijn lichaam. Door niet te luisteren naar de signalen van mijn lijf en vanuit wilskracht en mijn verstand te blijven doorgaan, raakte ik mezelf helemaal kwijt. Zo zelfs tot ik op een gegeven moment niet meer wist wie ik was en waar ik naartoe ging. Mijn mind draaide overuren en was moe. Doodmoe. Mijn hart was leeg. Uitgeblust.

Naar lichaam

Toen kwam het Aumm Instituut op mijn pad, waar ik het belang van mijn lichaam en de erin opgeslagen emoties leerde kennen. Het bewust uiten van emoties zoals mijn boosheid en verdriet was nieuw voor mij, want die had ik tot nog toe altijd ingehouden. Ook de taal van mijn lichaam leren en er bewust naar luisteren, was een uitdaging. En ook leren nagaan wanneer mijn lichaam me iets anders vertelt dan mijn verstand.

Hierdoor kon ik het contact met mijn lijf en mijn emoties terug herstellen. Met vallen en opstaan – maar vooral veel vallen ;-) – kwam ik terug dichter bij mezelf, bij wie ik werkelijk ben, met heel mijn lichaam en alles wat erbij hoort van gedachten, gevoelens, emoties en sensaties. Mezelf belichamen. Mezelf helemaal accepteren en liefhebben zoals ik ben. Met al mijn kwaliteiten en mijn werkpunten.

Een boeiend proces om mijn hoofd (ratio), hart (gevoelens) en buik (intuïtie) met elkaar in verbinding te brengen en zo meer bij mezelf, de kern van wie ik werkelijk ben, mijn authentieke IK te komen.
Dit is het grootste cadeau dat ik mezelf ooit gaf!

En lichaamstaal

Keesy verwelkomtToen ik enkele jaren later een cursus verbindende communicatie bij Keesy White volgde, wist ik meteen: “Als ik nog eens iets met lichaamstaal en communicatie doe, dan moet ik bij Keesy zijn!”. Keesy is communicatie trainer, group dynamics facilitator en body language expert bij Whiter Connecting. Zij heeft jarenlange ervaring en is zeer sterk in haar expertise. Dit heb ik aan den lijve ondervonden tijdens die cursus verbindende communicatie.

Mijn persoonlijk en professioneel leven gingen er meteen op vooruit omdat wat ik geleerd had handig en meteen toepasbaar was.

Lichaamstaal training

Onlangs vertelde Keesy me dat ze uitzonderlijk haar jarenlange expertise wil delen via de lichaamstaal training “Hoe spreekt jouw lijf?”. Daarbovenop vroeg ze me of ik haar wou assisteren! A big YES! Een buitenkans dus, én een echte aanrader!

Echt contactOok jij kan net als ik het contact met jouw lichaam herstellen of verstevigen. Het is mogelijk om de taal van je lijf beter te leren spreken. Opdat jij je nog krachtiger kan voelen en authentiek kan leven. Dat is leven vanuit je volledig potentieel: je hoofd (ratio), hart (gevoel) én buik (intuïtie).


Herinner je de laatste keer dat je je zo gevoeld hebt en van daaruit contact met een ander maakte? Heerlijk toch?!

Om jou hierin te helpen, raad ik je aan om de training “Hoe spreekt jouw lijf?” op zaterdag 26 november in Antwerpen te volgen. Jouw inzicht in wat zowel jij met je lijf als een ander met zijn/haar lichaam communiceert, verdubbelt. Daarbovenop ben je dankzij “Hoe spreekt jouw lijf?” bewuster, oordeellozer en milder ten opzichte van je eigen lichaamstaal. Zeg nu zelf, wie wil dit niet!?

Schenk dit cadeau aan jezelf.

[maxbutton id=”5″]

Hoe spreekt jouw lijf?
Ik ben uitermate enthousiast over zowel het thema van “Hoe spreekt jouw lijf?
” als over de trainster, Keesy White. Met haar jarenlange ervaring heeft ze heel wat expertise in huis. Dit heb ik aan den lijve ondervonden toen ik enkele jaren geleden een cursus verbindende communicatie bij haar volgde.

Ik beaam wat Keesy zegt: “ In deze workshop beleef je een mix van theorie en oefeningen. Zodat je je fris opgedane kennis ook meteen concreet ervaart. “

Mijn cadeau aan jou

Ik wil deze training voor geen goud missen! Toen Keesy me vroeg om te assisteren, riep ik “Oh yes!” nog voor ze was uitgesproken :-)
Ik ben ervan overtuigd dat jij net zoals ik meteen de vruchten zal plukken van “Hoe spreekt jouw lijf?” en zou het zalig vinden om jou in deze context te ontmoeten.  Daarom bied ik je een korting aan van 20 €.

Vermeld de kortingscode ‘Utsav20’ om 20 € korting cadeau te krijgen.

[maxbutton id=”5″]

Bijkomende training

Als je nog meer wil weten en ervaren over verbinding met anderen…
Als je een warmer en dieper contact met anderen wil …

Doe dan zeker ook mee aan Keesy’s bijkomende training “Van oppervlakkig contact naar warme verbondenheid op zaterdag 10 december.

Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt. 

[maxbutton id=”5″]